Autobekleding

Onze specialisatie ligt op het gebied van de autobekleding, en dan vooral in het repareren en vernieuwen van auto interieurs, die schade hebben opgelopen of er versleten uitzien. Wij kunnen uw auto aanpassen naar uw wensen, zowel qua uiterlijk en materiaal als wat betreft het comfort.

Wilt u een indruk krijgen van hetgeen we al gemaakt hebben? Kijk dan in ons portfolio.

Onderstaande veelvoorkomende werkzaamheden kunnen onder andere uitgevoerd worden:

Complete interieurs vernieuwen van zowel oldtimers als moderne auto's.

Stoelbekleding geheel of gedeeltelijk vervangen.

Leren bekleding plaatsen

Stoelaanpassingen verrichten

Stoelverwarming plaatsen

Hemelbekleding repareren of vernieuwen.

Complete tapijtsets maken.

Plaatsen van LCD-schermen in de hoofdsteunen.

Cabriokappen ontwerpen, repareren of vernieuwen c.q. ruiten vernieuwen. 

Side-airbag vernieuwen.

Leer reinigen, onderhouden, repareren en verven

Vinyldaken plaatsen

Alle delen, die niet tot de carrosserie en het motorische deel van de auto behoren, kunnen wij repareren, plaatsen of vervangen. Het gaat hierbij om:

  • Hemelbekleding
  • Dashboardbekleding
  • Stoel- en achterbankbekleding
  • Vloerbekleding
  • Tunnelbekleding
  • Wielkasbekleding
  • Deurbekleding

Kijk bij onze projecten voor voorbeelden van mogelijkheden.


Soms zit er een klein (brand)gaatje in de zitting of is de bekleding van de bestuurder, door het vele in- en uitstappen, aan één kant versleten, terwijl de rest van de stoel nog in prima staat verkeert. Wij kunnen dan het beschadigde deel vervangen door een nieuw stuk bekleding. Uiteraard zoeken wij hiervoor het juiste materiaal. Vrijwel alle autobekledingsstoffen kunnen wij op korte termijn leveren.

Uw volledige autobekleding is te vervangen door (kunst)leren delen. Ook bij nieuwe auto’s vervangen we desgevraagd de stoffen bekleding door (kunst)leren bekleding.

Er zijn vele mogelijkheden. Vraag hier gerust naar.

Vooral oude autostoelen kunnen na verloop van tijd hun vorm gaan verliezen. Ze kunnen hierdoor minder comfortabel zitten en kunnen om die reden allerlei lichamelijke problemen veroorzaken. Wij kunnen dergelijke klachten verlichten of verhelpen d.m.v. vulling-versteviging en modelaanpassing.

We kunnen bovendien armleuningen en /of lendensteunen aanbrengen. Ook dit zal het zitcomfort zeker kunnen verhogen. Het is daarnaast mogelijk zitkussens te verlengen of verkorten.

Wanneer u extra lange of juist zeer korte benen hebt, kan een normale zitting voor beknelde bloedvaten en/of vermoeide benen zorgen. Een aangepaste zitting is dan een oplossing.

Voor een beetje extra luxe en comfort in de auto is het mogelijk stoelverwarming te plaatsten. Hierbij wordt, onzichtbaar, onder de bekleding van de autostoel in het zitvlak en in de rugleuning een elektrisch verwarmbare mat geplaatst. U kunt de verwarming inschakelen, wanneer u wilt. Doorgaans heeft het verwarmingselement meerdere warmtestanden zodat u naar wens licht of juist sterk kunt verwarmen.

de hemelbekleding kunnen vlekken ontstaan of er kunnen stukken los laten na verloop van tijd. Wij kunnen de hemel op vakkundige wijze volledig vernieuwen.

Ook in het geval van oldtimers is het plaatsen van een nieuwe hemel geen probleem. Uiteraard zorgen we ervoor dat de originaliteit van uw auto gewaarborgd blijft.

Behalve losse matten maken, kunnen we ook de bodemplaat, de wielkassen en/of de zijwanden bekleden. Hierdoor worden bestelbusjes bijvoorbeeld mooi afgewerkt en is de kans op beschadiging van producten tijdens het vervoer kleiner.


Ideaal voor kinderen (en hun ouders!) tijdens lange reizen.

De side-airbag zit in de voorstoel van de auto gemonteerd. Wanneer deze eens is geactiveerd, zal hij vervangen moeten worden. Voor ons is het geen probleem een nieuwe side-airbag voor u monteren.

Wanneer uw dashboard niet meer netjes is; allemaal kleine scheurtjes heeft of is verkleurd, is het doorgaans mogelijk hem opnieuw voor u te bekleden. Door hem te voorzien van kunstleer of echt leer zal hij er weer uit als nieuw uitzien.

We kunnen onszelf wel deskundig noemen op het gebied van leerbehandeling. Met hulp van de expertise en de producten van Colourlock kunnen wij u veel bieden om uw leren interieur(delen) in goede staat te krijgen en te houden.

Informeert u gerust naar de vele mogelijkheden op dit gebied.

Veel prachtige oldtimers zij uitgerust met een vinyldak. 

Na verloop van tijd kan deze beschadigingen oplopen en/of verkleuren.

Bij ons kunt u het vinyldak vakkundig laten repareren of vernieuwen.